Uutiset

Artikkeli

Panosta tehokkaaseen kasvuun: Vientiselvitysten keskittäminen ja automatisointi

Tulliprosessien yksinkertaistaminen on yksi sujuvan toimitusketjun avaimista. Digitalisoinnin asiantuntijamme Cesilia Wallenius kertoo keskittämisestä ja automatisoinnista viennissä.

Digital forms ove a manufacturing site
Digitaalinen
Export
Artikkeli

Tutustu tiimiimme: Cesilia Wallenius

"Tutustu tiimiimme" -sarjassa tarjoamme sinulle katsauksen kulissien taakse ja esittelemme sinulle avainhenkilöitä Suomen Customs Supportin tiimissä. Nämä intohimoiset ammattilaiset ovat keskeisessä asemassa, kun pyrimme varmistamaan että tuemme globaalia kauppaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Tässä numerossa meillä on ilo esitellä Cesilia Wallenius, joka on yksi Customs Supportin tulliselvityskoordinaattoreista.

Lähde mukaamme tutustumaan Cesilian kokemuksiin ja oivalluksiin tämän artikkelin myötä.

Cesilia Wallenius
Finland
MeetOurPeople
Artikkeli

EU julkaisi 13. sanktiopaketin Venäjää vastaan

Venäjän Ukrainassa aloittaman konfliktin jatkuessa EU on julkaissut 13. paketin sanktioita Venäjää vastaan. Paketti tuli voimaan sodan toisena vuosipäivänä. Lue lisää siitä, miten tämä voi vaikuttaa liiketoimintaasi.

A wave form in Ukraine flag colours
European Union
Sanctions
Artikkeli

Tullauksen vihreämpi tulevaisuus

Tässä artikkelissa Nicolas Collart, International Customs, Compliance and Sustainability Director, jakaa ajatuksiaan kestävästä kehityksestä tullialalla. 10 vuoden kokemuksella hän kertoo, mitä ajattelee alan muutospotentiaalista, mitä kollektiivinen sitoutuminen kestäviin arvoihin voisi tarkoittaa, ja ovatko uudet viestintätavat heikentäneet alan tuottavuutta.

nicolas article
CBAM
PoUS
Sustainability
Artikkeli

T2L- ja T2L(F)-lomakkeet sähköistyivät maaliskuussa 2024

T2L ja T2L(F) muuttuivat sähköisiksi 1. maaliskuuta 2024. Tässä artikkelissa kerrotaan, mihin näitä ja muita Unioniaseman ilmoituspalveluun (PoUS) liittyviä asiakirjoja käytetään.

A pile of documents on a gradient taupe backround
Customs Procedures
PoUS
Artikkeli

Mitä eroa on alkuperämaalla ja etuuskohteluun oikeuttavalla alkuperällä?

Tiesitkö, että tavaroita tuotaessa alkuperämaa ja etuuskohteluun oikeuttava alkuperä eivät ole yksi ja sama asia? Tässä artikkelissa kerromme, mitä eroa niillä on, ja miten mahdollisesti hyvin kalliiksi käyvät sudenkuopat voidaan välttää.

Globe with country flags
Alkuperätodistus
Artikkeli

Yleiset tuontitullityypit

Tietyistä tavaroista maksetaan tuontitulli, kun ne tuodaan maahan tai luovutetaan vapaaseen liikkeeseen, mutta tiesitkö, että tulleja on erityyppisiä? Tutustu yleisimpiin niistä tässä artikkelissa.

duty types
Tullit
Excise Goods
Import
Artikkeli

Sveitsin teollisuustullit poistuivat käytöstä tammikuussa

Suurin osa Sveitsin teollisuustuotteille asettamista tuontitulleista poistui käytöstä 1.1.2024. Lue tästä artikkelista, miten tämä vaikuttaa oman yrityksesi toimintaan ja mihin asioihin maahantuojan kannattaa jatkossa kiinnittää huomiota.

Swiss flag
Switzerland
Tullit
Artikkeli

Tullimuodollisuudet tuotaessa nesteytettyä maakaasua Suomeen

Suomi on merkittävä nestemäisen maakaasun (LNG) tuoja EU:n ulkopuolelta, mutta miten tullimuodollisuudet toteutataan tämän hyödykkeen kanssa? Asiantuntijamme Hanna Santala avaa aihetta tässä artikkelissa.

Image of an LNG gas tank
Finland
Import
Artikkeli

Classifications 101

Your commodity code defines the rules around your import and export, from regulations and permits to duty rates and preferential origin. Learn about HS and commodity codes in this article.

classifications 101
Classification
HS Code