Tuontitullaus

Etsitkö nopeita ja säädökset täyttäviä tuontitullauspalveluita? Siinä tapauksessa olet tullut oikeaan paikkaan. Customs Support on täyden palvelun tullausasiantuntija.

Korkealaatuiset, säädösten mukaiset end-to-end-tulliselvityspalvelut.
Lähes 2000 tulliasioinnin ammattilaista palveluksessasi.
Digitaaliset, oikea-aikaiset ja tarkat tuontitullaukset.

Jätä yhteydenottopyyntö, niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.

Tehoa tuontiin

Hei. Voimmeko auttaa?

Esko Holopainen
Esko Holopainen
Johtaja, tullipalvelut
Olemme osaava
kumppani kaikissa tuonti-ilmoitusasioissa

Yli 1700 asiantuntijan ja teknologisten ratkaisujemme avulla tarjoamme asiakkaillemme monia tuonnin kannalta kriittisiä palveluita. 

Tullausarvojen määritykset

Avullamme tiedät, mitä verokantaa tuotavaan tavaraan sovelletaan, ja maksat vaaditut maksut helposti ja nopeasti.

Palautusten hakeminen

Tarjoamme apua liikaa maksettujen tullien palauttamiseen, tai halutessasi hoidamme palautusten hakemisen yrityksen puolesta. 

Yhteydenpito viranomaisiin

Toimimme yhteyspisteenä kaikissa tuontitullaukseen liittyvissä asioissa ja hoidamme yhteydenpidon Tullin lisäksi myös muihin viranomaisiin. 

Riskien arviointi

Tulliasioinnin ammattilaisena teemme toimitusketjulle tulliterveystarkastuksen ja varmistamme, että kaikki on säännösten mukaista ja riskit minimoitu. 

Koordinointi

Koordinoimme Tullin asiakirja- ja fyysiset tarkastukset tullauksiemme yhteydessä ja varmistamme, että tavarat pääsevät nopeasti matkaan. 

Asiantuntemus

Autamme tullinimikkeiden, asiakirjojen ja muiden tullaukseen liittyvien asioiden kanssa kokemuksella. Meihin voit luottaa. 

Kuva
""

Tuontitullauksen palvelumme

Kun tavaroita tuodaan EU:n ulkopuolisista maista, yksi maahantuojan tärkeimmistä velvollisuuksista on tulliselvittää tavarat rajalla tai saapumispaikassa. Selvittäminen tapahtuu maahantuojan tai tämän valtuuttaman edustajan antamalla tuonti-ilmoituksella, joka toimitetaan sähköisesti Tullille. Ilmoituksen perusteella tavarasta kannetaan mahdollinen tulli, arvonlisävero, valmistevero ja muut pakolliset maksut. Tämän jälkeen tavara luovutetaan vapaaseen liikkeeseen EU-alueella. 
 
Kokemuksemme, osaamisemme, verkostomme ja asiantuntevan henkilökuntamme avulla tavaroiden tullaaminen hoituu nopeasti aikaa ja paikkaa katsomatta. EU-alueelle tuodut tavarat selvitetään tehokkaasti ja ammattitaidolla riippumatta siitä mihin, milloin ja miten ne saapuvat.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Mihin tulli-ilmoituksia tarvitaan?

Ulkomailta tuodut tavarat on aina tulli-ilmoitettava eli tullattava, minkä jälkeen ne voidaan luovuttaa vapaaseen liikkeeseen. 

Voinko tehdä tulli-ilmoituksen itse?

Tulli-ilmoituksen voi antaa logistiikkakumppanin tai muun valtuutetun edustajan tehtäväksi tai sen voi tehdä itse. Prosessi voi olla monimutkainen, sillä vaikka EU-maissa tulliviranomaiset noudattavat samoja kauppasopimuksia, sähköiset järjestelmät, joissa tuonti-ilmoitukset luodaan, eroavat toisistaan. Customs Supportin eri puolilla Eurooppaa toimivat yli 1700 asiantuntijaa tuntevat paikalliset järjestelmät ja säännökset ja ymmärtävät eri maiden vaatimukset. 
 
Maahantuontia koskevat lait ja säädökset ovat monitahoisia ja niihin tehtävien muutosten seuraaminen vaatii aikaa. Tullauksessa tehtävät virheet maksavat helposti sekä aikaa että rahaa. Miksi ottaa riski, kun me voimme hoitaa kaiken puolestasi? 

Mitä tullihuolitsija tekee?

Lyhyesti sanottuna tullihuolitsija hoitaa tavaran tullauksen maahantuojan puolesta. Tullimenettelyt voivat olla monimutkaisia, ja lait ja säädökset muuttuvat jatkuvasti. Jokainen muutos voi olla yrityksen toimintojen kannalta tärkeä. Asiantuntijamme huolehtivat, että tavarat kulkevat yli rajojen sujuvasti ilman tarpeettomia viiveitä ja oikeiden asiakirjojen kanssa. 

Kuinka paljon tullihuolitsijan palkkaaminen maksaa?

Palvelun hintaan vaikuttavat muun muassa  

 • ilmoituksen monimutkaisuus 

 • lähetysten säännöllisyys 

 • eri tuotteiden (tullinimikkeiden) lukumäärä 

 • tietojen toimitusmuoto ja tilaustapa (tarjoamme erilaisia mahdollisuuksia prosessin digitalisointiin). 

Lähetyskohtainen hinta vaihtelee, joten ota yhteyttä ja pyydä tarjous! 

Miksi valitsisin Customs Supportin kumppanikseni?

 • Hoidamme tulliselvitykset nopeasti, tarkasti ja kaikkien vaatimusten mukaisesti. Customs Support tarjoaa kokonaisvaltaisia end-to-end-palveluja useissa eri maissa.  

 • Varmistamme, että tullaus sujuu säädösten mukaan, ja pienennämme näin maahantuonnin riskejä.  

 • Osaavat asiantuntijamme neuvovat kaikissa tullaukseen liittyvissä asioissa ja auttavat säästämään kuluissa.  

 • Sähköisten palvelujemme avulla voit hallita ja seurata yrityksen tulliasioita helposti reaaliajassa.  

 • Omien toimistojemme ja luotettavan kumppaniverkostomme avulla palvelemme koko EU-alueella, Norjassa ja Britanniassa.  

 • Käytämme edistyksellisiä IT-ratkaisuja tulli-ilmoitusten tekemiseen ja tietojen välittämiseen. 

Mitä tietoja ja asiakirjoja tuonti-ilmoituksen tekemiseen tarvitaan?

Me Customs Supportilla uskomme, että yhteistyö, asiantuntemus ja edistyneet digitaaliset ratkaisut ovat avain nopeisiin ja tehokkaisiin tullauksiin. Tämän vuoksi varustamme asiakkaamme mahdollisuuksien mukaan älykkäillä työkaluilla. Mitä tietoja ja asiakirjoja tulliselvityksiin sitten tarvitaan?  

 • Tuonti-ilmoituksen tilauslomake/huolintaohje

 • Edustusta koskeva sopimus tulee olla voimassa/allekirjoitettu

 • Tuojan voimassa oleva EORI-numero

 • Pakkausluettelo ja kauppalasku (mieluiten PDF- tai CSV-tiedostona), joissa tullinimikkeet sekä nimikekohtaiset määrät ja painot

 • Saapumisen tiedot ja valtakirja (Edeltävä asiakirja)

Kaikille tullauksen haasteille mekään emme voi mitään, mutta avullamme kuoppaisesta tiestä tulee paljon sileämpi. Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää älykkäistä tullausratkaisuistamme ja digitaalisen tullauksen tulevaisuudesta.    

Whitepaper
Customs Supportin asiantuntijatieto käytössäsi

Whitepaper

Kansainvälisen kaupan vaatimukset tuojille - Kaikki oleellinen tuontiin

""