Tullauksen erityispiirteitä toimialoittain

Kuljetus ja logistiikka

Euroopan johtavana tulliasioinnin asiantuntijana tarjoamme yrityksille niiden tarpeisiin räätälöityjä, alan erityisvaatimukset huomioivia ratkaisuja. Asiantuntijamme neuvovat hyvin monenlaisissa tullauksiin liittyvissä asioissa.

  • Tulliasiakirjojen laatiminen, luvat ja todistukset 
  • Yrityksen tukeminen kuljetusta ja logistiikkaa koskevien määräysten ja vaatimusten noudattamisessa 
  • Tullausketjun seuranta ja valvonta kuljetusten aikana
Kuva
azerty

Tullauksen haasteet | Kuljetus ja logistiikka

Monissa logistiikka- ja kuljetusalan yrityksissä tullausprosessien monimutkaisuus sekä alati muuttuvat tullimääräykset ja tuoteluokittelut vaikeuttavat arkea. Tuotteen luokittelu oikean nimikkeen alle on tärkeää, koska sen perusteella sekä määritetään tuotteesta kannettavat tullit ja verot, että katsotaan, mitä kauppasopimusta tuotteeseen sovelletaan. Puutteellinen osaaminen voi johtaa virheisiin, jotka saattavat tulla yritykselle kalliiksi.

Toinen tulliselvityksiin liittyvä ongelma on tulliasiakirjojen laatiminen. Asiakirjat ovat usein pitkiä ja ne on täytettävä ehdottoman tarkasti ja oikein. Virheet ja puutteet johtavat helposti viivästyksiin ja seuraamusmaksuihin.

Lisäksi tuonti- ja vientimääräykset ja niiden monimutkaisuus tuovat omat haasteensa etenkin, kun muistetaan, että määräykset vaihtelevat sen mukaan, mihin maahan tuotteita viedään. Rikkeet voivat johtaa tuntuviin sakkoihin ja viivästyttää toimituksia.

Tullauksen ratkaisut | Kuljetus ja logistiikka

Customs Support tarjoaa kuljetus- ja logistiikka-alan yrityksille asiantuntevaa neuvontaa ja palveluja, jotka parantavat niiden tulliprosesseja ja auttavat yrityksiä ratkaisemaan tullitoimintaansa liittyvät haasteet.

Tarjoamme asiakkaillemme kattavan valikoiman palveluja.

  • Tulliselvitysten suunnittelu ja toteutus.
  • Tullimuodollisuuksien hoitaminen sekä tuonti- ja vientisäännösten noudattamisen valvonta.
  • Tavaroiden luokittelu sekä tullien ja verojen määrittäminen.
  • Tulliasiakirjojen ja -laskujen oikeellisuuden ja täydellisyyden varmistaminen.
  • Tulliprosessien tehostaminen nopeammiksi ja kustannustehokkaammiksi.
Kuva
azertyuiop

Usein kysytyt kysymykset | Kuljetus ja logistiikka

Mitkä ovat logistiikka- ja kuljetusyritysten suurimmat tullauksiin liittyvät haasteet?

Monimutkaiset tullisäännökset ja tarve logististen palveluprosessien saumattomaan yhteensovittamiseen tuovat haastetta kuljetus- ja logistiikka-alan tulliselvityksiin. Tässä tulliasiantuntijamme voivat auttaa. He tuntevat toimialan ja pystyvät tarjoamaan yrityksen tarpeisiin räätälöityjä ratkaisuja.

Miten Customs Support auttaa kuljetus- ja logistiikkayrityksiä niiden tulliselvityksissä?

Asiantuntijamme avustavat yrityksiä tullimuodollisuuksien hoitamisessa, tuonti- ja vientisäännösten seuraamisessa sekä tavaroiden luokittelussa. Tarvittaessa he auttavat tulliasiakirjojen laatimisessa ja neuvovat toimialakohtaisten määräysten noudattamisessa, mikä nopeuttaa ja yksinkertaistaa prosesseja.

Miten varmistan, että yritykseni palveluprosessit ovat sujuvia?

Logistiikka-alalla osaaminen ja vahva toimialatuntemus ovat sujuvien tullausprosessien tae. Asiantuntijoidemme tarjoamat, yrityksen tarpeisiin räätälöidyt ratkaisut auttavat yritystä vastaamaan haasteisiin ja optimoimaan tullausprosessinsa. Modernin teknologian avulla viivästysten ja seuraamusmaksujen riski voidaan painaa minimiin.

Miten digitalisaatio voi parantaa tulliselvitysten tekemistä logistiikkapalvelualalla?

Digitaalisten ratkaisujemme avulla tullaukset hoituvat oikea-aikaisesti ja tarkasti, mikä auttaa yritystä sen tullausprosessien optimoinnissa. Asiantuntijoidemme käyttämät alan uusimmat ohjelmistot automatisoivat ja nopeuttavat tulliasiointia vähentäen viivästysten tai seuraamusmaksujen riskiä.

Mitä hyötyä täyden palvelun tulliasiantuntijasta on kuljetusyritykselle?

Täyden palvelun ratkaisumme tarjoavat yritykselle kohdennettua tukea tulliprosessien tehostamiseen ja sujuvoittamiseen. Alan uusimmat ohjelmistot, asiantuntijoidemme kokemus sekä oikea-aikaiset ja täsmälliset palvelut auttavat yritystä säästämään aikaa ja rahaa.

Hei, voimmeko auttaa?

JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ

Customs Support tarjoaa kattavia end-to-end-tullauspalveluja

Nopeat, tarkat ja vaatimusten mukaiset tullaukset eri maihin
Full service digital

Täyden palvelun tulliasioinnin asiantuntija

Palvelumme kattavat kaiken A:sta Ö:hön tulli-ilmoituksista konsultointiin ja toimitusketjujen optimointiin.

Growth

Kokeneet asiantuntijat

Palveluksessasi on yli 1700 tulliasioinnin ammattilaista, jotka yli 20 vuoden kokemuksella varmistavat, että tullaaminen tapahtuu kaikkien säädösten ja määräysten mukaisesti.

Digital Cloud

Digitaaliset ratkaisut

Edistykselliset ja turvalliset IT-ratkaisumme mukautuvat asiakasyrityksen tarpeisiin ja mahdollistavat tulliasioiden seuraamisen reaaliajassa.

local

Globaalia osaamista, paikallista palvelua

Palvelemme yli 100 strategisesti sijoitellussa toimipisteessä eri puolilla Eurooppaa yhdistämällä paikalliset tarpeet globaaleihin tullausketjuihin.

Kuva
azerty

Kuljetus ja logistiikka

Artikkeli

Ukraina ja yhteistä passitusmenettelyä koskeva sopimus

Antaakseen konkreettista tukea ukrainalaisille EU on luvannut auttaa maata sen demokraattisissa uudistuksissa. Apu kattaa tullauksen ohella myös esimerkiksi korruption, energian ja kaupan kaltaisia kriittisiä alueita. Näistä on sovittu assosiaatiosopimuksessa, jonka Ukraina ja EU allekirjoittivat vuonna 2014.

Umbrealla's along a black and white city in Ukraine
Ukraine
Artikkeli

Täyden palvelun ratkaisuja globaalin kaupan tueksi

Tässä asiakascasessa kerromme, miten Customs Support tarjoaa olemassa olevalle asiakkaalleen Euroopan laajuisia, kokonaisvaltaisia ratkaisuja laajoihin kansainvälisen kaupan toimintoihinsa.

Teal Background + Teal Disk representing many services.
AEO
Digitaalinen
IT
Artikkeli

Mitä on passitus?

Euroopan unionin tullikoodeksin (UTK) tavoitteena on parantaa kansainvälistä kilpailukykyä ja vientimahdollisuuksia. Tätä varten on kehitetty neljä niin kutsuttua tullimenettelyä:

Blurred transit lines
Global Trade
T1
T2
Transit