Tulliluvat

EU:n tullikoodeksi (UTK) sisältää erityismenettelyjä, joiden tarkoituksena on sujuvoittaa tulliasiointia ja keventää yritysten hallinnollista taakkaa. Customs Support tarjoaa asiantuntija-apua erilaisten tuontiin, vientiin tai kauttakuljetukseen tarvittavien lupien hakemiseen.

Vankka asiantuntemus eurooppalaisista tullimenettelyistä
Pitkä kokemus tulliviranomaisten kanssa asioinnista
Luotettava, AEO-valtuutettu kumppani

Jätä yhteydenottopyyntö, niin tullilupiin erikoistunut asiantuntijamme on sinuun yhteydessä. 

Empowering Global Trade

Hei. Voimmeko auttaa?

Esko Holopainen
Esko Holopainen
Johtaja, tullipalvelut
Kuva
""
Palvelumme
Lupa-asiat

Tullin myöntämät luvat keventävät tulliasiointia ja sujuvoittavat yrityksen toimintaa logistiikkaketjun osana.

EU-alueella on käytössä erilaisia lupia liittyen tavaroiden kuljettamiseen, varastointiin, käyttämiseen ja jalostukseen. Erityismenettelyihin tarvitaan aina lupa, mutta niiden avulla voidaan myös löytää uusia tapoja tulliasiointiin ja toimitusketjujen optimointiin.  

Tuonti- ja vientiluvat

Customs Support tuntee Euroopassa käytetyt tullimenettelyt ja niihin liittyvät luvat, ja auttaa mielellään yrityksesi tarvitsemien tuonti- tai vientilupien hankkimisessa. Kerromme, minkälaisia lupia on mahdollista hakea, selitämme niiden hyödyt oman yrityksesi näkökulmasta, ja tarjoamme muita tullimenettelyihin liittyviä palveluja. 

Sisäinen
jalostus

Sisäinen jalostus on yksi Tullin erityismenettelyistä. Siinä tavaroita tuodaan EU-alueelle korjattavaksi tai käsiteltäväksi ilman, että niistä kannetaan arvonlisäveroa tai tuontitulleja. Jalostuksen jälkeen tuotteet viedään takaisin, tai niistä maksetaan tarpeelliset verot ja tullit ja ne luovutetaan vapaaseen liikkeeseen EU-alueella. 

Ulkoinen
jalostus

Ulkoinen jalostus on sisäisen jalostuksen vastakohta. Jos tavarat jalostetaan ulkomailla ja palautetaan sen jälkeen takaisin EU:hun vapaaseen liikkeeseen luovutettaviksi, tulli voidaan kantaa niin sanottua arvonlisäysmenetelmää käyttäen, jolloin tullausarvo perustuu jalostuskustannuksiin.  

Tullivarastointi

Tullivarastointimenettely sallii tullaamattoman tavaran varastoinnin paikassa, jolle Tulli on myöntänyt varastoluvan. Tavaroihin ei varastoinnin aikana kohdisteta tuontitulleja tai muita kaupan toimenpiteitä. 

Tulliluvat | Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Mitä ovat Tullin erityismenettelyt?

Yritys voi hakea Tullilta lupia erilaisiin toimintaansa sujuvoittaviin erityismenettelyihin, joita ovat esimerkiksi sisäinen jalostus, ulkoinen jalostus, tullivarastointi, väliaikainen maahantuonti ja tietyn käyttötarkoituksen menettely. 

Mitä luvan saaminen vaatii?

Lupia myöntäessään tulliviranomaiset arvioivat yrityksen vaatimustenmukaisuuden ja tutkivat sen aikaisempaa tulliasiointia. Muut luvan saamisen ja säilyttämisen edellytykset liittyvät esimerkiksi luotettavaan dokumentointiin sekä mahdollisten tullivelkojen maksamiseen määräajassa. Lisäksi yrityksen on mahdollistettava viranomaisten tekemät tarkastukset. 

Onko yritykselle hyötyä erityismenettelyistä, jos sillä on jo AEO-valtuutus?

Jos yrityksellä on jo valtuutetun talouden toimijan AEO-valtuutus, se todennäköisesti täyttää tullimääräysten noudattamiseen ja taloudelliseen vakavaraisuuteen liittyvät yleiset ehdot. Tämän ansiosta viranomaisten arviointiprosessi voi olla normaalia kevyempi. Kysy lisää AEO-palveluistamme.  

Jätä yhteydenottopyyntö, niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.