AEO-sertifiointi

Muiden hyötyjen ohella AEO-sertifikaatti vahvistaa sen haltijan olevan turvallinen osa kansainvälistä toimitusketjua. AEO-asiantuntijamme auttavat kaikissa sertifiointiin liittyvissä asioissa.

Laaja AEO-tietämys ja yli 20 vuoden käytännön kokemus
Objektiivinen, riippumaton neuvonta
AEO-ohjelmaan liittyvien tarpeiden, riskien ja mahdollisuuksien kattava analysointi

Jätä yhteydenottopyyntö, niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä. 

Empowering Global Trade

Hei. Oletko AEO-valmis?

Esko Holopainen
Esko Holopainen
Johtaja, tullipalvelut

Mitä AEO tarkoittaa?

AEO on lyhenne sanoista Authorised Economic Operator eli valtuutettu talouden toimija. AEO-valtuutukset otettiin käyttöön reilut 10 vuotta sitten. Vuosien mittaan AEO-säädöksiin on tehty muutoksia, jotta ne pysyisivät teknologisen kehityksen, lainsäädännön ja toimialojen vaatimusten tasalla. Vaatimustenmukaisten, turvallisten ja vastuullisten kauppatapojen merkityksen kasvaminen on lisännyt AEO-sertifioinnin suosiota, ja lukemattomat yritykset ovat sopeuttaneet toimintaansa täyttääkseen AEO-valtuutuksen vaatimukset. 
 
Konsulttimme auttavat yritystäsi AEO-sertifiointivaatimusten täyttämisessä ja varmistavat, että toiminta on vaatimustenmukaista ja hallittua. 

Kuva
aeo
AEO-sertifioinnin edut

Parempi luotettavuus  

AEO-toimijat (Authorised Economic Operator, valtuutettu talouden toimija) hyötyvät henkilökohtaisesta kohtelusta tullivalvonnassa sekä tietyistä helpotuksista, jotka liittyvät tullimuodollisuuksiin ja vakuuksiin. AEO-status voi jopa nopeuttaa lähetysten kulkua turva- ja valvontamenettelyiden läpi.

Tämä puolestaan voi vähentää tavaran varkaus- tai katoamisriskiä ja osoittaa asiakkaille ja kumppaneille, että organisaatio suhtautuu vakavasti läpinäkyvyyteen ja turvallisuuteen.

Tullimenettelyt hallussa

Organisaatiosi tulli- ja turvallisuusmenettelyt arvioidaan AEO-sertifioinnin yhteydessä. Tämä mahdollistaa riskien, etujen ja vaihtoehtojen arvioinnin tulliasioinnin sujuvuuden turvaamiseksi myös jatkossa.

Sertifiointi ohjaa tullitoiminnan tarkasteluun yksityiskohtaisella tasolla ja sitä kautta tulliasioinnin paremman hallinnan. Oikeilla toimenpiteillä vähennät riskejä ja toiminnasta tulee tehokkaampaa sekä tuloksellisempaa. 

Kilpailuetu

AEO-statuksen hankkiminen helpottaa kauppaa sellaisten maiden kanssa, jotka ovat allekirjoittaneet AEO:n tunnustavia kansainvälisiä sopimuksia. Uusia tavarantoimittajia tai palveluntarjoajia koskevissa tarjouspyynnöissä viitataan tähän asemaan.

Akkreditoidut AEO-yritykset usein vaativat AEO-statusta toimittajiltaan edellytyksenä päästä osaksi toimitusketjua. Aukko laatustandardeissa voi vaarantaa yrityksen oman aseman tai aiheuttaa lisäkustannuksia poikkeamien myötä.

Me autamme yritystäsi AEO-toimijaksi hakeutumisessa

Opastamme hakuprosessissa

Yhdessä laadimme toimintasuunnitelman, jonka avulla yrityksesi voi valmistautua AEO-vaatimusten täyttämiseen. Ohjaamme sinua koko prosessin ajan, ja kun yrityksesi on valmis, hakemus jätetään tulliviranomaiselle. Kun hakemus on tarkastettu ja hyväksytty, yrityksesi saa Tullin myöntämän AEO-todistuksen. AEO-palveluihimme kuuluvat seuraavat:

Kuva
Two people at the office

1. AEO-aseman hakeminen

Opastamme yritystäsi aseman hankkimisprosessin läpi, kommunikoimme tulliviranomaisten kanssa ja vastaamme kaikkiin AEO-lisenssin hankkimiseen liittyviin kysymyksiin, mukaan lukien:

  • Itsearvioinnin valmistelu sujuvaa aloitusta varten
  • Parannusten toteuttaminen itsearvioinnin tulosten perusteella.
  • Tiimin kouluttaminen AEO:n kanssa työskentelyyn 
Kuva
lisa and shaun2

2. AEO-aseman ylläpitäminen ja omavalvonta

AEO-valtuutettujen yritysten on pidettävä tulliprosessinsa jatkuvasti ajan tasalla. Me huolehdimme säännöllisestä omavalvonnasta ja valmistelemme organisaatiosi AEO-auditointia varten, mukaan lukien:

  • AEO-kriteerien noudattamisen tarkastaminen
  • Prosessien ja/tai tietojen merkittävistä muutoksista ilmoittaminen tulliviranomaisille.
  • Tuki fyysisissä tarkastuksissa, joita tulli tekee paikan päällä.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Miksi tarvitsemme konsultin AEO-valtuutuksen saamiseen?

Konsulttimme auttavat AEO-valtuutuksen saamisessa, tai jos yritykselläsi on jo AEO-sertifikaatti, sen ylläpitämisessä. 

Mitä AEO-palveluja Customs Support tarjoaa?

  • AEO-valtuutuksen saaminen: Opastamme yritystä AEO-prosessiin liittyvissä asioissa, hoidamme yhteydenpidon tulliviranomaisiin ja vastaamme kaikkiin AEO-valtuutuksen hankkimista koskeviin kysymyksiin. 

  • AEO-valtuutuksen ylläpitäminen: Hoidamme säännölliset tarkastukset ja valmistelemme organisaation uutta auditointia varten. 

Onko AEO edelleen hyödyllinen, kun niin moni yritys on hankkinut valtuutuksen?

Vuosien mittaan AEO-valtuutettujen yritysten määrä on kasvanut. Tämän takia konkreettisia etuja voi olla vaikeampi huomata, vaikka ne eivät ole hävinneet minnekään. AEO-toimijuudesta on yrityksille edelleen monenlaista hyötyä: 

• AEO-toimija on Tullin sekä ulkomaan- ja kotimaankauppaa käyvien yritysten turvallinen kumppani. 

• AEO-toimija pystyy paremmin hallitsemaan omia sisäisiä prosessejaan. 

• AEO-toimija on vahva ja luotettava lenkki alati muuttuvissa toimitusketjuissa

Tarvitseeko yritykseni AEO-valtuutuksen?

AEO-valtuutus voi helpottaa tulliasiointia ja nopeuttaa yrityksen pääsyä helpotettujen tullimenettelyjen piiriin. AEO-valtuutuksen hakeminen ei ole läpihuutojuttu. Yrityksen on haluttava olla osa nopeasti muuttuvaa maailmaa ja hoidettava kaikki tulliasiointiin liittyvät toimensa ehdottoman luotettavasti. Prosessi on vaativa, mutta meidän avustuksellamme vaivan arvoinen.   

Vaatimustenmukaisuuden osoittamisesta ja erilaisista kaupankäyntiin liittyvistä luvista ja valtuutuksista voi olla yritykselle monenlaisia etuja, joista tunnettuus ja hyvä imago eivät suinkaan ole vähäisimmät.   

Customs Support on johtava konsulttiyritys kaikissa tullilupiin liittyvissä asioissa. Olemme apuna ja tukena prosessin kaikissa vaiheissa ja huolehdimme, että yrityksesi pääsee arvostettujen AEO-valtuutettujen yritysten joukkoon. 

Jätä yhteydenottopyyntö, niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.