CBAM -osaava kumppanisi Euroopassa

Pysy Euroopan tullisäännösten tasalla

Lokakuusta 2023 alkaen, Euroopan Unionin alueelle tuovien yritysten tullut täyttää uudet raportointivelvoitteet. Yritysten on raportoitava sekä suoria että epäsuoria hiilidioksidipäästöjä, jotka syntyvät tiettyjen tuotavien hyödykkeiden tuotannossa.


Hiilirajamekanismi (CBAM) ja siihen liittyvä raportointivelvoite kohdistuu tiettyihin tavaraluokkiin. Ota yhteyttä tulliasiantuntijoihimme, niin opastamme miten nämä muutokset voivat vaikuttaa yritykseesi. Autamme asiakkaitamme selviytymään monimutkaisista raportoinneista helpommin ja varmistamaan vaatimustenmukaisuuden cross border -kaupassa.
 

Objektiivista ja konkreettista neuvontaa tarpeisiisi räätälöitynä
Laaja tullialan tietämys ja asiantuntemus, jota tukee yli 30 vuoden kokemus
Tullaus- ja CBAM-asiantuntijoiden Euroopan laajuinen verkosto

Empowering Global Trade

Anna meidän auttaa CBAM-haasteissasi.

Esko Holopainen
Esko Holopainen
Johtaja, tullipalvelut

Ryhdy toimiin CBAM-vaatimusten täyttämiseksi

Vältä vaatimustenvastaisuuden riski toimitusketjussasi.
 1. Maahantuojien on tällä hetkellä raportoitava neljännesvuosittain CBAM:n alaisista tuotteistaan ja niiden päästöistä siirtymäkauden aikana lokakuusta 2023 joulukuuhun 2025.
 2. Tammikuusta 2026 alkaen maahantuojien on ostettava CBAM-todistuksia, joita myydään keskitetyn alustan kautta valtuutetuille CBAM-ilmoittajille.

 3. CBAM-päästötodistuksia voivat hankkia ainoastaan CBAM-valtuutetut ilmoittajat. Osaava tulli- ja CBAM-asiantuntija kumppaninasi säästää aikaa ja sujuvoittaa tarvittavan CBAM-luvan hankkimista.

 4. CBAM on olennainen osa EU:n Green Deal -aloitetta ja sen sitoumusta tulla ensimmäiseksi ilmastoneutraaliksi maanosaksi vuoteen 2050 mennessä. Koska kyseessä on pitkän aikavälin sääntely, on ratkaisevan tärkeää ryhtyä toimiin nyt, jotta voidaan välttää compliance-rikkeet ja mukautua hiilipäästöjen rakenteellisiin vähennyksiin, joita CBAM:n kaltaisissa aloitteissa hahmotellaan.
   

Mitkä tuoteryhmät kuuluvat CBAM-raportointivaatimusten piiriin?  

Lannoitteet, sementti, rauta ja teräs, alumiini, sähkö ja vety.

Miten valmistautua Hiilirajamekanismiin?

Euroopan unioni on siirtymässä yksityiskohtaisempaan järjestelmään, jolla seurataan tuontituotteiden hiilipäästöjä ja hiili-intensiteettiä. Nykyisen CBAM:n siirtymäkauden aikana (2023-2025) EU vaatii maahantuojia toimittamaan lisätietoja, joiden avulla voidaan arvioida sekä suoria että epäsuoria päästöjä.

Näin ollen maahantuojille on asetettu uusi, ylimääräinen raportointivelvoite. Neljännesvuosiraportit on laadittava huolellisesti, ja ne voidaan toimittaa standardoidussa muodossa. Mukaan sisällytettävät tiedot kattavat erilaisia tietoja, kuten tavaroiden määrän ja tyypin, alkuperämaan, tuotantolaitoksen, jossa tavarat on tuotettu, käytetyt tuotantoreitit sekä suorat ja epäsuorat päästöt.

Seurantajärjestelmän käyttöönoton jälkeen vuonna 2026 maahantuojien on hankittava CBAM-todistuksia kattamaan tuonnit. Tuontitavaroille asetetaan EU:n päästökauppahintaa vastaava hiilidioksidimaksu. Näin varmistetaan, että tuontitavarat eivät vaaranna EU:n ilmastotavoitteita.

Me olemme erikoistuneet auttamaan asiakkaitamme CBAM-asetusten noudattamisessa. Avustamme CBAM-raporttien laatimisessa ja niiden toimittamisessa EU:n raportointiportaaliin. Hyödyntämällä digitaalisia ratkaisujamme voimme käsitellä tehokkaasti huomattavia tietomääriä, mikä säästää arvokasta aikaa ja kapasiteettia. Raporttien toimittaminen yhdessä asiantuntijan kanssa vähentää compliance-rikkomusten riskiä. CBAM-erikoistumisemme ansiosta tarjoamme jatkuvaa opastusta ja ajankohtaisia päivityksiä viimeisimmistä muutoksista.

Kerromme mielellämme, miten voisimme auttaa yritystäsi CBAM-vaatimusten täyttämisessä. Täytä alla oleva lomake, niin pääset keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa tilanteestanne.

Kuva
strategy

Miten voimme auttaa sinua CBAM-asiantuntijakumppaninasi?

Olemme tukenasi alusta loppuun asti.
hs

Tavaroiden luokittelu
 

Tavaraluokituksen tarkistaminen, jotta voidaan varmistaa, kuuluuko tuote CBAM-säännösten alaisuuteen.

origin

Alkuperäasiakirjat 
 

Tavaroiden alkuperän tarkistaminen sen varmistamiseksi, kuuluvatko ne CBAM-määräysten soveltamisalaan.

info

CBAM Due Diligence ja raportointi

CBAM-vaatimusten ja raportointiprosessien perusteellinen tarkastelu. 

guidance

Ennakoiva opastus
 

Pidämme sinut ajan tasalla viimeaikaisesta kehityksestä ja kehittyvistä vaatimuksista.

AEO-sertifioitu eurooppalainen tullipalvelukumppani

Yli 30 000 yritystä eri puolilla Eurooppaa luottaa siihen, että tarjoamme täsmällisiä, suoraviivaisia ja oikea-aikaisia tulliratkaisuja. Yli kolmen vuosikymmenen kokemuksella olemme tukeneet kansainvälistä kaupankäyntiä ja auttaneet yrityksiä selviytymään kaikista tulliympäristön muutoksista.

Räätälöity tulliasiantuntijapalvelumme on suunniteltu parantamaan yritysten tulliasioinnin tehoa ja kustannustehokkuutta ja varmistamaan samalla oikeellisuus. Digitaaliset ratkaisumme ovat sopeutumiskykyisiä ja tulevaisuudenkestäviä, ja ne on suunniteltu tukemaan prosessien optimointia ja tulliasioinnin helppoutta.

AEO-statuksemme ja pitkäaikainen kumppanuutemme tulliviranomaisten kanssa mahdollistavat sen, että voitte nauttia vähäisemmistä tarkastuksista ja varmistaa, että rahti tai poliittiset näkökohdat eivät vaikuta palveluihinne, sillä toimimme puolueettomana tullipalveluntarjoajana.

Valmistaudu hiilirajamekanismiin Customs Supportin avulla. Kuule lisää palveluistamme täyttämällä alla oleva lomake.

Kuva
map

CBAM-tuki on osa Customs Supportin tullipalveluvalikoimaa

1900
+
Asiantuntevaa alasi ja kauppareittisi ymmärtävää osaajaa
Paikallinen asiantuntemus
13 Euroopan maassa
AEO-sertifioitu kumppani
Vaatimustenmukaiset ja luotettavat ratkaisut tullitarpeisiisi
Henkilökohtainen palvelu
Digitaalisuuden edut, mutta asioit silti meidän kanssamme.
Tarjoamme muutakin kuin CBAM-asiantuntemusta:

Pystymme vastaamaan lähes kaikkiin tullihaasteisiin ja auttamaan yrityksesi yksilöllisten tarpeiden ratkaisemisessa.
Tarjoamme tukeamme oli kyse sitten lyhytaikaisista operatiivisista haasteista tai pitkän aikavälin strategisista huolenaiheista tulliasioinnissa. Palvelumme ovat:

Tuonti- ja vientiselvitykset

 • Tulli-ilmoitukset kaikille palveluille
 • Palautusten ja/tai tuontilisien hakeminen
 • Fyysisten tarkastusten tukeminen yhdessä tulliviranomaisten kanssa 
 • Muut kansainvälisen kaupan dokumentit
   

Tullikonsultointi

 • AEO-sertifiointi
 • Tulliasioinnin compliance-ohjelma
 • Tullialan koulutukset
 • Tulliluvat
 • Tulliasioinnin Quick Scan pika-auditointi
 • Tullitilaus ja Helpdesk
 • Digitaaliset yhteydet
 • Tavaroiden luokittelu
 • Ulkoistetut henkilöratkaisut tulliasiointiin
 • Alkuperän määrittäminen
 • Yksinkertaistetut tullimenettelyt
 • Toimitusketjun optimointi

Passitusmenettelyt

Passitusasiakirjojen tuottaminen 10 EU-maassa, Sveitsissä, Norjassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.