Tullauksen erityispiirteitä toimialoittain

Autoteollisuus

Euroopan johtavana tulliasioinnin asiantuntijana tarjoamme yrityksille niiden tarpeisiin räätälöityjä, alan erityisvaatimukset huomioivia ratkaisuja. Asiantuntijamme neuvovat hyvin monenlaisissa tullauksiin liittyvissä asioissa.

  • Tulliasiakirjojen laatiminen, luvat ja todistukset. 
  • Autoteollisuutta koskevien määräysten ja vaatimusten noudattaminen. 
  • Tullausketjun seuranta ja valvonta.
Kuva
Automotive

Tullauksen haasteet | Autoteollisuus

Autoteollisuus on jatkuvasti kehittyvä ja eurooppalaisittain hyvin merkittävä teollisuudenala, joka kohtaa erilaisia tullaamiseen liittyviä haasteita. Autonvalmistajat hankkivat suuren osan raaka-aineistaan ja komponenteistaan ulkomailta, ja moniin niistä kohdistuu tulli- ja kaupparajoituksia, jotka voivat olla sisällöltään kovinkin vaihtelevia.

Esimerkiksi Yhdysvallat on asettanut lisätulleja teräkselle, alumiinille ja eräille muille raaka-aineille, tietyille autonosille sekä erinäisille Kiinasta, Japanista tai EU:sta tuotaville tuotteille. Tämä vaikuttaa autoalan koko toimitusketjuun ja lisää raaka-aineista ja osista riippuvaisten valmistajien ja toimittajien kustannuksia.

Autokannan sähköistämisen nopeuttamiseksi jotkut maat tarjoavat verohelpotuksia vauhdittamaan sähköajoneuvojen ja niiden osien tuontia.

Brexitin jälkeen Ison-Britannian ja EU:n välisen kaupan tullisäännöksiä on merkittävästi tiukennettu. Autonvalmistajien ja toimittajien on nyt tehtävä tulli-ilmoitus ja toimitettava lisäasiakirjoja tavaroidensa vientiä tai tuontia varten.

Tullauksen ratkaisut | Autoteollisuus

Customs Supportin tarjoamat palvelut ja osaava tullineuvonta helpottavat tulliasiointia ja tekevät yrityksen tullitoiminnasta ketterää ja kustannustehokasta.

Asiantuntijamme neuvovat hyvin monenlaisissa tullauksiin liittyvissä asioissa.

  • Tullisäännökset ja kaupan rajoitukset Euroopassa
  • Toimitusketjun optimointi sekä tehokkaat ja luotettavat toimitusketjuprosessit
  • Digitalisaatio ja ohjelmistokehityksen trendit
  • Alan koulutukset ja työpajat
Kuva
automotive 2

Usein Kysytyt Kysymykset | Autoteollisuus

Mitä autoteollisuuden tullikonsultointi tarkalleen pitää sisällään?

Analysoimme yrityksen tullitoiminnan ja perehdymme niiden maiden säädöksiin ja vaatimuksiin, joissa yrityksellä on toimintaa. Tunnistamme mahdolliset riskit ja ongelmat, ja ehdotamme ratkaisuja tullaamisen tehostamiseksi ja kustannusten säästämiseksi.

Miten digitalisaatio voi parantaa tulliselvitysten tekemistä autoteollisuudessa?

Prosessien automatisointi, tulliasioiden reaaliaikainen seuranta ja muut nykyteknologian avaamat mahdollisuudet helpottavat merkittävästi tullitoimintojen hoitamista. Digitaalisten ratkaisujen avulla pystymme hoitamaan yrityksesi tulliasiat entistä nopeammin, tehokkaammin, edullisemmin ja riskittömämmin.

Mitä hyötyä Euroopan kattavasta palveluverkostosta on tulliasioiden hoitamisessa?

Customs Supportilla on toimipisteitä eri puolilla Eurooppaa, ja niiden ansiosta autoteollisuuden asiakkaillamme on käytössään kokonainen tulliasioinnin ammattilaisten verkosto. Asiantuntijamme tuntevat eri maiden vaatimukset ja määräykset ja pystyvät auttamaan yritystä sen tullitoimintojen optimoinnissa.

Kun puhutaan tullikonsultoinnista, miten tärkeää teollisuudenalan tunteminen on?

Ratkaisevan tärkeää. Vain toimialan tunteva asiantuntija voi ymmärtää autoteollisuudessa toimivan yrityksen vaatimukset ja haasteet, ja tarjota asiakkaan yksilöllisiä tarpeita vastaavaa neuvontaa ja tukea.

Mitä hyötyä tullikonsultointipalveluista voi olla autoalalla?

Autoteollisuuden tarpeisiin räätälöity tullikonsultointi voi auttaa virtaviivaistamaan tulliprosesseja, minimoida riskejä ja vahvistaa kilpailukykyä. Tullitoimintojen analysoinnilla ja optimoinnilla yritys säästää sekä aikaa että rahaa.

Hei. Voimmeko auttaa?

Customs Support tarjoaa kattavia end-to-end-tullauspalveluja

Nopeat, tarkat ja vaatimusten mukaiset tullaukset eri maihin.
Full service digital

Täyden palvelun tulliasioinnin asiantuntija

Palvelumme kattavat kaiken A:sta Ö:hön tulli-ilmoituksista konsultointiin ja toimitusketjujen optimointiin.

Growth

Kokeneet asiantuntijat

Verkostossamme on lähes 2000 asiantuntijaa, jotka yli 20 vuoden kokemuksella varmistavat, että tullaaminen tapahtuu kaikkien säädösten ja määräysten mukaisesti.

Digital Cloud

Digitaaliset ratkaisut

Edistykselliset ja turvalliset IT-ratkaisumme mukautuvat asiakasyrityksen tarpeisiin ja mahdollistavat tulliasioiden seuraamisen reaaliajassa.

Local

Globaalia osaamista, paikallista palvelua

Palvelemme yli 100 strategisesti sijoitellussa toimipisteessä Suomessa ja eri puolilla Eurooppaa yhdistämällä paikalliset tarpeet globaaleihin tullausketjuihin.

Autoteollisuus