Tulliasioinnin asiantuntijapalvelut Suomessa

Miten voit strategisesti hyödyntää tulliasiantuntijoitamme liiketoiminnassasi
Kuva
Person reading a customs document

Taroiden luokittelu, tulliluvat, tulliedustus, AEO, auditoinnit ja paljon muuta. Suomen Customs Supportin Esko Holopainen kertoo, miten konsultointipalvelumme voivat tukea yrityksesi tullausprosessia ja kansainvälisen kaupan tullioikeellisuutta.

Mitkä ovat tulliasiantuntijatiimin päätoimintoja Suomessa?

Autamme asiakkaitamm hyvin paljon tullilupiin ja muihin lisensseihin liittyvissä asioissa. Erityisesti AEO-sertifioinnin hankkiminen on yhä tärkeämpää toimitusketjujen kannalta kaikkialla Euroopassa, joten työskentelemme aiheen parissa useiden asiakkaidemme kanssa.

Suomen kautta liikkuu myös suuria määriä luvanvaraisia hyödykkeitä, kuten kaasua ja muita energiatuotteita, joten työskentelemme tiiviisti eri organisaatioiden kanssa varmistaaksemme, että luvanvaraisten tuotteiden liikkeissä noudatetaan asianmukaisia vaatimuksia.

Näiden hyödykkeiden tärkeän luonteen vuoksi hakemukset voivat olla valtavia kokonaisuuksia, tarkkuutta vaaditaan varsinkin kun teemme hakemuksen omissa nimissämme hakijan puolesta. Voimme toimia omalla nimellämme hakijan puolesta tilanteissa, kun hakija ei ole sijoittunut Suomeen. Luvat luonnollisesti koskevat vain haltijansa tavaroita, eikä kaikkea sitä, mihin me mahdollisesti osallistumme, mutta meille tulee jonkin verran vastuuta lupaprosessissa, kun tulliviranomaiselta anotaan lupia tällaisin järjestelyin.

Jokainen vienti- ja tuontituote tulee luokitella asianmukaisesti. Meidän asiantuntijoidemme toimesta määritellyt nimikkeet ovat edellytys sille, että voimme myös varmistua että haetut luvat ovat varmasti vaatimusten mukaisia. Voimme tehdä tariffointia projektiluontoisesti, tai toimia pysyvänä kumppanina tavaran luokitteluissa.

Tulliasioinnin Quick Scan kartoittaa riskit ja mahdollisuudet

Tullikonsulttitiimimme Suomessa kasvaa, ja olemme laajentaneet palveluitamme hyödyntäen konsernin maiden asiantuntijaverkoston kehittämiä prosesseja ja kokemusta. Teemme nyt uusien asiakkaiden, ja toki myös nykyisten, kanssa tulliasioinnin pikatarkastuksia, Quick Scaneja, joissa teemme kohdennetun täsmäauditoinnin. Näin asiakas saa meiltä objektiivisen kartoituksen ja arvion siitä, mitkä ovat oleellisimmat riskit ja mahdollisuudet heidän tulliasioinnissaan.

Teemme myös kasvavassa määrin AEO-auditointeja nykyisten ja uusien asiakkaiden kanssa. AEO-sertifioinnin saaminen on pitkä prosessi, ja asiakkaiden on pysyttävä vaatimustenmukaisina varmistaakseen, että he säilyttävät sen. Tekemällä AEO-auditoinnin kanssamme voimme auttaa heitä tunnistamaan riskit ennen kuin niistä tulee ongelmia tai antaa mielenrauhan siitä, että kaikki toimii niin kuin pitääkin.

Toinen asia, josta keskustelemme sekä konsernin sisällä että ulkoisten asiakkaidemme kanssa, on se, miten voimme valmistautua EU:n keskitettyihin tulliselvityksiin. Vaikka asianomaiset EU-maat saavat tekniset testit päätökseen vasta ensi vuonna, on hyvä pitää mielessä että asiat voivat sen jälkeen edetä nopeasti. Lupaprosessin hoitaminen viranomaisten kanssa voi kestää kauan, etenkin kun useampi unionimaa on mukana järjestelyssä. Pyrimme määrittelemään asiat etukäteen, jotta voimme auttaa asiakkaitamme mahdollisimman paljon, kun aika koittaa.

Onko teillä tulliasiat kunnossa?

Customs Supportilla on Suomessa tulliasiantuntijoiden tiimi, jota tukevat konsulttikollegat eri puolilla EU:ta ja Iso-Britanniaa. Autamme niin lupa-asioissa, tulliasioinnin kokonaisuuden tarkastelussa kuin oikeellisuuden auditoinnissakin. Customs Support Groupilla on toimipisteitä 12 maassa, kattaen yli 100 toimistoa ja 1700 tullauksen osaajaa ympäri Eurooppaa ja Iso-Britanniassa. Ota yhteyttä, niin katsotaan miten voimme auttaa sinua jo tänään.